Skoči na glavno vsebino

Že 10100 let z vami

torek, 17. 1. 2012 12:26

Leta 2012 praznuje Arnes 20-letnico delovanja. Ta jubilej bomo obeležili z zaokrožitvijo ponudbe naših storitev, predstavili bomo nekaj novosti, predvsem pa se bomo osredotočili na to, kar smatramo za svoje poslanstvo: prenos znanja, združevanje izkušenj in spodbujanje uporabe IKT v skupnosti, ki ji pripadamo.

Tako se bomo v 10100-tem letu obstoja Arnesa srečali na vrsti predavanj in delavnic, vse skupaj pa sklenili z zaključnim dogodkom v mesecu novembru, na katerem se bomo na kratko spomnili zanimivejših skupnih korakov in uspehov, predstavili primere dobre prakse in pogledali, kakšne raziskovalne in izobraževalne mreže bomo spletali v prihodnosti.  

Ob tem bomo predstavili tudi slovenski prispevek k izgradnji evropskega izobraževalnega in raziskovalnega omrežja, ki se je začelo v 80-tih, ter izpostavili sodelovanje omrežne skupnosti kot gonilo razvoja tehnologije in njene uporabe.

Naj naštejemo še nekaj pomembnejših dogodkov v letu 2012, ki bodo v znamenju Arnesovega povezovanja in mreženja znanja:

  • V znamenju 20 let interneta ljudi bo Konferenca Arnes na mednarodni multikonferenci SIRikt 2012.
  • V mesecu aprilu bomo sodelovali kot lokalni soorganizator 64. RIPE-srečanja, na katerem bomo gostili preko 500 največjih strokovnjakov – ponudnikov  internetnih storitev in upravljavcev omrežij – z vsega sveta.
  • Kot vsako leto bomo sodelovali pri organizaciji slovenskega IPv6-srečanja, ki je vsekakor pomemben del uspešne zgodbe, da je Slovenija v samem svetovnem vrhu pripravljenosti na protokol IPv6.
  • Tudi letos bomo v mesecu oktobru kot soorganizator pomagali pri organizaciji E-dem 12 – konference o elektronski demokraciji.

Spomnili se bomo tudi na 20 let delovanja slovenskega nacionalnega registra, ki upravlja z vrhnjo domeno .si in na polnoletnost SIX-a – stičišča ponudnikov internetnih storitev in vsebin v Sloveniji, ki ga upravlja Arnes.

Več o posameznih dogodkih boste izvedeli v ažurnih obvestilih. Pridružite se nam!

Naročite se na RSS obvestila

Pomoč uporabnikom

01 479 88 00
(delavniki, 8:00–16:00)