Skoči na glavno vsebino

Imamo novi videokonferenčni sistem!

torek, 7. 4. 2020 9:09

Vabimo vas k uporabi nove videokonferenčne storitve Arnes VID, ki smo jo na Arnesu vzpostavili zaradi povečanja potreb po videokonferenčnih zmogljivostih v času krize. Prijava ni potrebna. Uporabniški vmesnik je preprost, osnovna navodila najdete na Arnesovih spletnih straneh za pomoč uporabnikom.

Pri uporabi vseh videokonferenčnih sistemov je pomembno upoštevati, da so končni uporabniki, učenci, s slabšimi internetnimi povezavami ali napravami bolj prizadeti ob večjih obremenitvah. Zato toplo priporočamo, da le-te zmanjšujemo tako, da imajo vsi udeleženci, razen predavatelja oz. govorca, izklopljene kamere in utišan zvok. Tako tudi ne motijo predavatelja, vključijo pa se le, kadar so neposredno pozvani.

Videokonference so vključene v Arnes Učilnice

Najtežje pričakovana lastnost novega videokonferenčnega sistema je, da je neposredno vključen v Arnes Učilnice. Spletne učilnice, ki so tudi sicer osrednje orodje izobraževanja na daljavo, tako postanejo okolje, v katerem lahko z učenci vzpostavimo videokonferenčni stik. Navodila najdete v vodiču po Arnes Učilnicah.

Trenutno lahko videokonferenco v vaši spletni učilnici vključi upravitelj storitve Arnes Učilnice na vaši organizaciji.

Arnes Učilnice lahko naročite prek spletnega obrazca na Portalu članic. Za pomoč nam pišite na helpdesk@arnes.si.

Vsa komunikacija poteka znotraj Slovenije

Storitev je vzpostavljena na zelo popularni platformi Jitsi, gre pa za lastno postavitev na Arnesovih strežnikih, kar pomeni, da vsa komunikacija poteka znotraj Slovenije. Za podporo pri uporabi se lahko obrnete na helpdesk@arnes.si.

Naročite se na RSS obvestila

Pomoč uporabnikom

01 479 88 00
(delavniki, 8:00–16:00)